МОЛИТВЕ ПРЕСВЕТОЈ БОГОРОДИЦИ У ТУЗИ

Таласи страсти смућују ме, велика туга и тегоба испуњава душу моју. О, Пресвета, умири душу моју миром Сина Твога и душевну смутњу и тугу одагнај благодаћу Његовом. Буру мојих грехова, који ме као ватрени црв пеку, утишај и пламен његов угаси. Испуни, Пречиста, радошћу срце моје и разагнај маглу прегрешења мојих исиред мене, јер ме она смућује. Просвети ме светлошћу Сина Твога. Изнеможе душа моја, све ми је тешко па чак и молитва. Ево, хладан сам као стена, усне моје шапћу молитву, али је срце непокретно, покрила га тегоба. Открави лед око душе моје и загреј срце моје љубављу Твојом.

Не уздам се у заштиту људску, но припадам Теби Пресвета Владичице, не одбаци ме, но прими молитву слуге Твога. Туга ме обузела, не могу више да трпим навалу демонску; заштите немам, ниги имам где да се заклоним, јадан, и увек бивам у тој борби погођен, а утехе нигде немам осим у Теби, Владичице Света. О, Надо и Заштито свих који верују, не одбаци молитву моју. Амин.

Пресвета Мајко Христова, Пречиста, Преблагословена Богородице, ево сотона удара о мене као вали морски о лађу, и гоне ме дању и мучи ме ноћу. Немам мира усколеба се душа моја, устрепта дух мој. Похитај, Пресветла, и помози ми. Умоли милога Господа да ми се смилује и да ми учињене грехе опрости. О, Пресвета Мајко Исусова, милосрђе Твоје велико је и оно је највећи противник сили пакленој. И најтежи грешник када падне у гротло паклено, гурнут нечастивом силом, ако завапи Теби, кадра Си да га избавиш. Избави и мене, ево сотона хоће да ме спотакне и уништи веру моју, но ја се у Господа уздам.

Слава нека је Теби, светија од Херувима и Серафима, до века. Амин.

 

ПРАВОСЛАВНИ МОЛИТВЕНИК - Манастир Рукумија, л.Г.2009.
с благословом оца Симеона, игумана манастира Рукумија,
уредила, сабрала, опремила и припремила за штампу монахиња Анастасија